Jul 30, 2009

Tofu Okara Natto night 豆腐とおからと納豆と

My friend had a bad impression about Natto when he tried Natto-maki role at a sushi restaurant somewhere in Vienna. He frequently travels to Asian countries and tried many different dishes there, but maybe he had never had a nice natto until now ;)
So I wanted to help him to release his bad memory and made soybean full course for my friends.

友達がウィーンのどこかのレストランで納豆巻きを食べて以来、納豆に対して悪い印象を持っているようだ。彼は頻繁にアジアの国に旅行していろんなものを食べている。でもこれまでおいしい納豆は食べたことがないらしい。;)そこで彼の納豆に対する悪いイメージを払拭するために、友達を呼んで大豆フルコースを振舞うことにした。

Everything is made by soybean product excpet rice, Okara salad, Harusame+Tofu soup, Mabo-Tofu and Maccha-Okara cake. I used Tofu which I made, Okara of course byproduct of Tofu and Natto which I started to prepare last weekend.

ご飯以外はすべて大豆製品。おからサラダ、春雨と豆腐のスープ、マーボ豆腐、抹茶おからケーキ。豆腐は自分で作ったものを使い、もちろんおからはその副産物、納豆は先週から冷蔵庫で寝かせて準備していたもの。

Menu:
Harusame soup with kanikama and tofu
Cooked rice with salty konbu (seaweed), shiitake mashroom and tuna
Okara salad
Mabo tofu without Doubanjiang
Natto
Maccha-Azuki cake (unfortunately no picture)

メニュ-
かにカマと豆腐入り春雨スープ
塩昆布、しいたけとツナの炊き込みご飯
おからサラダ
マーボ豆腐(豆板醤なし^^;)
納豆
小豆入り抹茶あじおからケーキ(写真ありません、残念ですが)








He did not change his opinion greatly, but it seemed that it tastes him much better than his bad one. I made it naturally fermented, it cannot be very bad at all. And the dinner overall they god a very positive impression.

彼の納豆に対するイメージは大きくは変わらなかったものの、前回のものより数段マシだったようだ。自然に発酵させたもの、まずいはずがない。今日の晩御飯はなかなか好評だった。

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