I found an article on an Austrian paper about Austrian wine and sushi.
オーストリアの新聞に、オーストリアワインと寿司の相性についての記事を見つけた。
"- Those who wants a success in Japanese wine market needs endurance.-
Austrian wine export to Japan in the first half year 2012 developed 35 percents in the amount 735.000 euros. Each Japanese would drink wine about 2 litters a year, the market still has much room to expand. Wine lovers will drink Austrian, German wines and those from the New Zeeland.
The young wine costs 2950 yen in Japan, almost 30 euro which is three times as much as in Austria.
Austrian wines have an unique character and matches Japanese dishes. Also wine from blended filed in Zahel is also nice to sushi or other mild fish, rice dishes because of its sweetness. "
「-日本のワイン市場で成功したければ忍耐が必要-
オーストリアワインの日本への輸出はこの2012前半期において35パーセント、額にして735,000ユーロ、拡大した。一人当たりのワイン消費量は年間約2リットル。市場にはまだ大きく拡大する余地がある。ワインの愛好家達がオーストリア、ドイツ、ニュージーランド産のワインを飲んでいる。
若いワインは日本で2950円、30ユーロほど。オーストリアの価格の3倍になる。
オーストリアのワインは個性的で、日本料理にも合う。ツァーハルの混種畑から採れたぶどうで作られたワインは上品な甘さがあって、すしや魚、ご飯料理にも合う。」
I think like Italian wines as for white wine, but I fully agree that Austrian white wine with delicate sweetness can match Japanese dishes or even sushi without disturbing.
白ワインとしてはイタリアワインも好きだが、上品な甘さのオーストリアワインが日本食に合うという意見には同感だ。
On the other hand, Japanese sake is getting more and more famous in Europe, too. And yes, it costs almost three times as much as in Europe than in Japan, as is written in the newspaper.
それとは逆に、日本のサケがヨーロッパでも少しづつ市民権を獲得しつつある。そして、新聞記事と同じように、日本のいい酒はヨーロッパでは日本の3倍近くする。
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