Oct 26, 2008

Mashroom season きのこの季節

Last week I went to gather mashrooms. (it is not true)
I saw lots of different mashrooms waiting to be picked up. (it may be true)

先週きのこ狩りに行きました。(うそです)
沢山のきのこが狩られるのを待っているようでした。(これは多分本当)



But I saw much less mashrooms than a week before, somebody might have come and gathered lots of them for sure...
Some days later....

でもその前の週よりかなり少なくなっていました。多分誰かがきて採っていたんでしょう。
それから数日して。。。


There are many again!!
また沢山生えてきた!!

This white mashroom is called Schopftintling in Austria, there are nice pictures in German site of Wikipedia. For the explanation please refer to English site by switching language in the site.
http://de.wikipedia.org/wiki/Schopftintling

English name is quite different but you can see on German site how this white mashroom will open and become black, they say that it should be cooked while it is white.

この白いきのこはオーストリアでショップフティントリングと呼ばれていて、ウィキペディアのドイツ語サイトにはいい写真が載っています。説明が必要な方は英語もしくは日本語に切り替えてください。
http://de.wikipedia.org/wiki/Schopftintling

英語名はドイツ語の名前とはずいぶん違いますが、ドイツ語のサイトではこのきのこが傘を開いて黒くなるまでの推移がわかります。白いうちに食べるのがいいらしいです。

Yes, this is my daily event to observe mashrooms in my company's field...

きのこを観察するのが毎日の日課です。会社の敷地で。。。

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