Feb 3, 2013

Salt intake statistic 塩摂取量の統計


I found the article in the newspaper on weekend about salt intake statistic in Austria. I have written in my old posts that Austrian food is in general salty. This statistic says, men would have 8.5g of salt per day. Of course the question will arise how much Japanese would take salt.

週末の新聞にオーストリア人の塩の摂取量に関する記事を見つけた。古いブログにはオーストリアの食べ物は塩辛いと書いている。統計によると、成人男性は一日当たり8.5gの塩を摂取している模様。もちろん、じゃあ日本人はどのくらい採っているのかという疑問が沸いてくるのは当然だ。

According to the statistic of the Ministry of Health, Labour and Welfare, salt intake of Japanese in 2010 is 10.2g. This statistic also shows that Japanese have been reducing salt intake for years. In Japan there are products like soy sauce or miso which contains less salt and we can easily buy them at supermarkets.

厚生労働省の統計によると、2010年成人の塩分摂取量は10.2g。この統計からは日本人が数年かけて塩分摂取を減らしてきたことが見て取れる。日本ではスーパーでも減塩醤油や減塩味噌が簡単に買える。

So, Japanese people intake more salt than Austrian. It is quite interesting. It is maybe because of soy sauce and miso. Salt in pickles cannot be ignored, too. We would eat miso soup almost every day and soy sauce is one of the most important seasoning. WHO suggests 5g salt per day.

結局日本人の方がオーストリア人よりも塩分を摂取していることになる。これはおもしろい。多分醤油と味噌のせいだろう。日本人はほとんど毎日みそ汁を食べるし、醤油は大切な調味料だ。それに漬物の塩分も見逃せない。WHOは一日当たり5gの塩分摂取を推奨している。

No comments: